Giderek ev kadını blogu modunda şeyler paylaştığımı düşünebilirsiniz ancak 4 yaşında kızım ve 2 yaşında oğlum var benim ve onların eğitimine önem veriyoruz :)
Kek hamuru oldukça basit (her evde bulunabilecek malzemeler)
- 2 yumurta
-3 kahve fincani seker
-2 kahve fincani sıvı yağ
-2 kahve fincani yoğurt
-6 kahve fincani un
-1 paket kabartma tozu
portakal kabuğu rendesi
kek hamuru yapıldıktan sonra marketten (en kötü ihtimal dondurmacıdan) alınan külah içine kabarma miktarı düşünülerek külah tepe seviyesinden yaklaşık 1 parmak kadar altta kalacak şekilde dökülür. Külahların pişme sırasında devrilmesi ve fırını batırması olasılığı için külahların dikey konumda sabitlenmiş olması gerekir ki biz bu sorunu bir borcama aliminyum folyo gerdirip üzerine külahları saplayarak çözdük siz de kendi çözümünüzü türetebilir veya bizimkini kullanabilirsiniz. 175 C de kekleri pişirdikten sonra soğuyan keklerin üzerine pasta kreması eklenip üzerine sprinkles (renkli granül) veya draje şeker serpiştirip servise hazır hale getirirsiniz.
Emin olun çocuklar dondurma diye sevinçle zıplayıp alttan kek gelince biraz dumur oluyorlar ama olsun. Burada onlara da küçük bir hayat dersi çıkıyor: Hayat aslında hep göründüğü gibi değildir :D
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder